
مهارتهای مورد نیاز زندگی دانشجویی
مهارتهای مورد نیاز زندگی دانشجویی
با گذر از مدرسه و ورود به دانشگاه، وارد مرحله جدیدی از زندگی خود میشویم که بهترین زمان برای یادگیری مهارت و آماده سازی خود برای شغل آینده است. دانشجویانی که صرفا درس میخوانند تا نمرهی خوبی بگیرند یا فقط با دوستان خود وقت میگذرانند و برای آیندهی شغلی خود هیچ برنامهای ندارند، پس از اتمام دوران تحصیل افسوس میخورند زیرا از این دوران بهرهی کافی نبرده و از اهمیت آن غافل بوده اند. مهارتهایی که در دوران دانشجویی کسب میکنید پس از فارغ التحصیلی به شما کمک میکند تا فرصتهای شغلی خوبی را بهدست آورید و رزومهی کاری خوبی برای خودتان بسازید.
مهمترین مهارتهای دوران دانشجویی
- زبان انگلیسی: زبان یکی از مهمترین مهارتهایی است که یادگیری آن در دوران دانشجویی اهمیت زیادی دارد. برای دستیابی به آخرین یافتههای علمی، دانستن زبان ضرورت دارد.این درس هم جزو مواد امتحانی کارشناسی ارشد و نیز ملزومات قبولی در آزمونهای دکتری است. همچنین یادگیری زبان در دوران دانشجویی برای افرادی که قصد مهاجرت تحصیلی دارند لازم است و دیگر معطل یادگیری زبان نمیشوند.
- شرکت در دورههای کار آموزی: اکثر رشتههای دانشگاهی دارای دورههای کارآموزی هستند تا دانشجویان بتوانند با گذراندن این دورهها، تواناییهای لازم در زمینه کاری خود را به دست بیاورند. مهارتهایی مانند کار با رایانه و نرم افزارها، تولید محتوا، طراحی سایت، طراحی گرافیک و… میتوانند کمک کننده باشند.
- شرکت در سمینارها و همایشهای دانشگاهی: دانشجویان میتوانند در سمینارها، همایشهاو کارگاههایی که در دانشگاهها برگزار میشوند شرکت کنند تا ضمن افزایش آگاهی و مهارتها، با آخرین پیشرفتهای علمی رشته خود آشنا شوند و همچنین بتوانند با افراد موفق و صاحب نظرارتباط بگیرند و با ایجاد شبکه سازی، برای یافتن شغل در آینده از آنها کمک بگیرند.وقتی در دورهی دانشجویی با افراد جدید ارتباط میگیرید میتوانید با دایره اطرافیان آنها نیز ارتباط برقرار کنید و هر چقدر این افراد مهمتر باشند، اطرافیان مهمتری هم دارند و به این ترتیب شما میتوانید با شبکه سازی در دانشگاه با این افراد ارتباط بگیرید.
- شرکت در دورههای داوطلبانه : توصیه میشود دانشجویان برای کسب تجربه و سابقهبه طور داوطلبانه در رشتهی خود مشغول به کار شوند تا اطلاعات و مهارتهای شغلی لازم را کسب کنند. همچنین با شرکت در این دوره ها میتوان از تجربهی افراد باسابقه بهره برد و رزومه کاری خوبی ساخت.
- مهارتهای ارتباط موثر: یکی از مهارتهای مورد نیاز برای ارتباط با دیگران، صحبت کردن، سخنرانی و ارائهمطالب، مهارتهای ارتباطی است که دوران دانشجویی فرصت خوبی برای کسب این مهارتها است زیرا دانشگاه بین فرد و اساتید، دانشجویان، کادر اداری و… ارتباط برقرار میکند و زمینه تقویت این مهارتها را ایجاد میکند. عضویت در انجمنهای علمی و تشکلهای دانشجویی و یا ارائه مطالب در کلاسهای سمینار از جمله این موقعیتها است.
- مهارت کار گروهی: مهارت کار تیمی یکی از مهمترین مهارتها در استخدام و یا راهاندازی هر کسب و کار است و معمولا در دانشگاهها، پروژهها و کارهای گروهی بسیاری وجود دارد که افراد بتوانند با همکاری در آنها با کار گروهی، چالشها، حل اختلاف و… آشنا شوند و کار گروهی را بیاموزندـ
- مهارت مذاکره و متقاعد سازی: در آینده و در هر جایگاه اجتماعی و شغلی شما به مهارت مذاکره نیازمندید. بسیاری از دانشجویانی که کار گروهی انجام میدهند ممکن است در راستای رسیدن به منافع خود با یکدیگر رقابت کنند. در کار گروهی زمانی به موفقیت دست مییابید که یکپارچگی در انجام پروژه حفظ شود و هر فردی توانمندی و ارزش خود را در تیم احساس کند. بنابراین مذاکره برد_برد در کار تیمی اهمیت بسیاری داردـ
- مهارتهای رشد فردی: دانشجویان میتوانند در دوران دانشجویی به کسب و پرورش مهارتهای فردی و ارتباطی اهتمام ورزند تا بتوانند در محیط کاری خود از آنها بهره ببرند. این دوران فرصت خوبی برای بالا بردن اعتماد به نفس، فن بیان، مسئولیت پذیری، مهارت کار گروهی، حل مسئله و… است.
از فرصت خود به خوبی استفاده کنید و برای کسب این مهارتها برنامه ریزی کنید تا با داشتن برنامه و چشم انداز شغلی بتوانید تا پایان دوران دانشجویی، مهارتهای مورد نیاز خود را کسب کنید و آینده شغلی خوبی را برای خود رقم بزنید.
مؤلف: عطیه خزائی، دانشجوی کارشناسی مشاوره